Kobieta ciężarna potrzebuje w swojej diecie więcej żelaza niż kobieta niebędąca w ciąży. Związane jest to ze zwiększeniem się objętości krwi z powodu rozwijającego się dziecka.
Niezwykle cenną kompozycją będącą bombą żelaza jest pieczywo pełnoziarniste z jajecznicą i ze szpinakiem i do tego owoc cytrusowy jak np. pomarańcza.
Żółtko jaja idealne źródło żelaza, szpinak - zielone warzywo zawierające żelazo ale w znacznie mniejszej ilości niż produkty odzwierzęce i trudniej przyswajalne ale mamy dodatek pomarańczy która zawiera witaminę C ułatwiającą wchłanianie żelaza.
Idealna kompozycja - polecam :)
Kontakt:
- 507 108 409
mgr inż. Olga Kapinos
OPINIA PACJENTA: Chciałabym podziękować za profesjonalną pomoc i wsparcie w dostosowaniu mojej diety. Porady okazały się niezwykle pomocne w mojej walce ze zbędnymi kilogramami. Dzięki indywidualnemu podejściu do moich potrzeb, udało mi się zmniejszyć ilość spożywanych kalorii bez odczuwania głodu czy braku energii. To ...
Twój komentarz