składniki:
- jajo 2 szt.
- cukinia kawałek ok.50g
- mąka owsiana 1 płaska łyżka (10g)
- olej rzepakowy 1 łyżeczka (5g)
- dżem truskawkowy niskosłodzony 1-2 łyżeczki (10-20g)
- poziomki do dekoracji
wykonanie:
- jajka wbić do miski, roztrzepać;
- cukinię umyć i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach
- jajka wymieszać z cukinią, lekko posolić, dodać mąkę, wymieszać
- olej rozgrzać na patelni i wlać ciasto omletowe i pozostawić do ścięcia jajek, obrócić na drugą stronę, podsmażyć jeszcze około 1 min i przełożyć na talerz
- gotowy omlet udekorować dżemem i poziomkami
Smacznego :)
Niejadek zjada całeeee takie śniadanie, pewnie dlatego że na słodko ale cóż to tylko dziecko, które bez słodkości nie może żyć :)
Twój komentarz