Składniki:
· 1 ugotowany burak
· 5 łyżek mąki gryczanej niepalonej
· 2 łyżki ksylitolu
· 1 jajo
· 5 łyżek jogurtu
· 20g orzechów włoskich
· 1 łyżeczka cynamonu
· 1 łyżeczka kakao
Wykonanie:
Buraka obierz pokrój na kawałki by było łatwiej zblendować. Wszystkie składniki miksujemy (orzechy można wrzucić posiekane). Gotową masę wylej do prostokątnej, długiej foremki. Ciasto piecz w 180stC, przez 45minut. Opcjonalnie posyp pudrem z ksylitolu.
Kontakt:
- 507 108 409
mgr inż. Olga Kapinos
OPINIA PACJENTA: Dziękuję p. Olgo za wsparcie, waga spadła, zgaga ustąpiła, nie mam już wzdęć, czuję się naprawdę inaczej, dużo lepiej. Dzięki pani wiem na co mogę sobie pozwolić żeby czuć się nadal dobrze.
21.08.2021
Twój komentarz