składniki:
- 200g mąki jaglanej
- 100g mąki z kasztanów
- 100g cukru brzozowego
- 175g masła
- 2 łyżki mleka
- 1 żółtko
wykonanie:
- w misce wymieszać obie mąki, cukier, mleko, żółtko razem z pokrojonym w mniejsze kawałki masłem,
- polączyć składniki w zwartą kulkę i włożyć do lodówki na około 30min
- wyjąć ciasto z lodówki i podzielić na mniejsze częsci,
- rozwałkować na desce na grubośc około 3 mm i wykrawać gwiazdki
- ułożyć na blasze do pieczenia (na papierze do pieczenia) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra/dół bez termoobiegu) około 10min
Smacznego ?
1 komentarz
Polecam, zamiast mąki z kasztanów użyłam mąkę kokosową. Kruche, pyszne, po prostu super!