mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
22 Gru

Śledzie z cebulką w oleju lnianym

Pyyycha ?samodzielnie marynowany bez dodatku cukru

Składniki:
Cebula 25 g (pół małej sztuki)
Liść laurowy 2 g (2 liście)
Ocet winny 3 g (1 łyżeczka)
Olej lniany 20 g (2 łyżki)
Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka)
Śledź solony 120 g (1 sztuka)
Ziele angielskie 2 g (1 szczypta)

Sposób przygotowania:
Śledzie namoczyć w zimnej wodzie (minimum 3 godziny).
Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę posiekać, wymieszać z octem, cytryną,
doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kawałkami
śledzia w słoiczku lub na małym półmisku, dodać
przyprawy i zalać olejem. Przykryć i odstawić najlepiej
nawet na 2-3 dni.

Smacznego ??

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ