składniki:
- marchewka 1 średnia szt.
- kapusta pekińska 1/3 szt.
- fasola biała (lub czerwona) tutaj wykorzystana ta z puszki (bez cukru w składzie) - 1 puszka
- komosa ryżowa (quinoa) - 1/2 szklanki (można użyć np.kaszy jaglanej)
- masło - 1 pełna łyżka
- natka pietruszki - garść
- woda minimum 1 litr (tak żeby zakryć wszystkie składniki)
sposób przygotowania:
Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, poddusić na maśle aż lekko zmięknie, zalać wodą, dodać kapustę, komosę ryżową, natkę pietruszki drobno posiekaną i zagotować, gotować jeszcze około 15-20min. Dodać ewentualnie wody jeśłi jest za gęste. Na koniec wrzucić fasolę i przyprawić solą do smaku. Zupa gotowa :)
Smacznego :)
-> ilość jak dla 4 dorosłych osób
Twój komentarz