mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
07 Paź

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

coś pysznego na jesienne popołudnie?

składniki:

- 500g (2 duże) jabłka 
- 100g (1/2 kostki) twarogu 
- 25g (1 łyżka) miodu 
- 20g (5 sztuk) orzechów włoskich 
- opcjonalnie cynamon do smaku

wykonanie:

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.

Smacznego ??

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ