mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
10 Gru

Jabłka pod owsianą kruszonką

duża porcja to 400kcal ale można zrobić mniejszą😊😀😋

1 porcja 428 kcal składniki tej porcji poniżej:

składniki:

- Cynamon 1 łyżeczka (3 g) 7 kcal

- Jabłko 1 duża sztuka (300 g) 101 kcal

- Masło 4 łyżeczki (20 g) 147 kcal

- Miód 1 łyżka (25 g) 81 kcal

- Płatki owsiane5 łyżeczek (25 g) 92 kcal

Sposób przygotowania:
Owoce umyć, usunąć niejadalne części i pokroić
na kawałki, przełożyć do żaroodpornego naczynka.
Płatki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z miodem
i masłem, posypać gotową kruszonką owoce.
Zapiekać około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym
do 180-200 stopni.

Smacznego 🙂😋

➡cenne informacje dotyczące powyższej porcji:

Błonnik pokarmowy 8 g
Indeks glikemiczny 42.4
Ładunek glikemiczny 28.1

 

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ