Składniki:
Budyń w proszku, śmietankowy 20 g (4 łyżeczki)
Erytrol 40 g (4 łyżki)
Jajo 50 g (1 sztuka)
Jogurt naturalny 75 g (pół małego kubka)
Rodzynki suszone 15 g (pół garści)
Ser twarogowy chudy mielony 250 g (1 kostka)
Skórka z pomarańczy 10 g (1 łyżeczki)
Wanilia - ekstrakt 0,5 g (kilka kropli)
Sposób przygotowania:
Żółtko oddzielić od białka. Żółtko utrzeć mikserem z erytrolem, dodać ser, jogurt i budyń w proszku. Całość zmiksować. Białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Wymieszać masę serową z pianą z białek i dodać rodzynki, aromat oraz skórkę pomarańczową.
Masę serową przełożyć do papilotek sylikonowych i piec w piekarniku w 180 stopniach około 20-30 minut.
Smacznego! 🙂😋
Cały przepis to około 480kcal (ilość serniczków zależy od użytej foremki)
Indeks glikemiczny 38.3
Ładunek glikemiczny 16.5
Twój komentarz