mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
20 Marz

Faszerowana papryka

przepis na dzisiejszy "Dzień bez mięsa"

Składniki:

  • 3-4 papryki kolorowe
  • 200 g ciecierzycy z puszki lub słoika
  • 1 duża cebula
  • 4 duże pieczarki
  • 200 g passaty pomidorowej
  • suszone pomidory kilka sztuk
  • przyprawy

wykonanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulkę oraz pieczarki i podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać ciecierzycę, suszone pomidory, passatę pomidorową, przyprawy i poddusić. Papryki umyć przekroić na pół, wydrążyć środek, a następnie faszerować ciecierzycą z dodatkami. Piec około 45 minut w 180 stopniach, do momentu aż papryki będą miękkie ( na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg).

Smacznego??

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ