składniki:
150g mąki jaglanej
150g mąki kokosowej
60g cukru brzozowego (ksylitolu)
175g masła
2 łyżki kefiru
2 żółtka
sezam nasiona (1/2 łyżeczki)
wykonanie:
w misce wymieszać obie mąki, cukier, kefir, żółtka razem z pokrojonym w mniejsze kawałki masłem,
polączyć składniki w zwartą kulkę i włożyć do lodówki na około 30min
wyjąć ciasto z lodówki i podzielić na mniejsze częsci,
rozwałkować na desce na grubośc około 6-7 mm i wykrawać kształty kółka kubeczkiem, można posypać sezamem i przygnieść go palcem dla urozmaicenia wyglądu i różnorodności składnikowej ciasteczka
ułożyć na blasze do pieczenia (na papierze do pieczenia) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (góra/dół bez termoobiegu) około 12min
Smacznego?
Twój komentarz