mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
04 Kwie

Omlet ze szparagami i wędzonym łososiem

Pyszne, szybkie danie wiosenne! Spróbujcie koniecznie a nie pożałujecie 🤗👍👍

 

Składniki:

👉1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego

👉3 jaja

👉pół opakowania łososia wędzonego

👉5 szparagów zielonych

👉garść pomidorków koktajlowych

👉koperek

 

Sposób przygotowania:

➡Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu).➡Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić.

➡W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. Wszystko wymieszać łyżką.

➡Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut.

Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem.🤗😍 Smacznego!!

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ