mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
04 Luty

Deser budyniowy z tapioki

Smacznie, zdrowo i bezglutenowo - FIT DESER 😀😋👌

Składniki:
- tapioka 1 szklanka
- mleko owsiane 5 szklanek
- chia 2 łyżki

Wykonanie:
 Tapiokę namoczyć przez 1 godz. w zimnym mleku (ja użyłam roślinnego (napoju) mleka, można użyć innego mleka),

potem podgotować około 20min na wolnym ogniu aż nasiąknie, mieszać od czasu do czasu żeby było jak najmniej zlepień a najlepiej żeby ich w ogóle nie było.

Gotową tapiokę przelać do pojemniczków

*(dla osób które bardziej lubią słodkości można dodać 1-2 łyżki ksylitolu czyli cukru brzozowego lub po prostu cukru z cukierniczki czyli sacharozy).


Smaczego !

 

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ