mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
18 Marz

Faszerowane jajka pietruszkową pastą z awokado

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, powoli myślimy o potrawach na wielkanocny stół...🐣🐇🌸  Dziś przychodzę do Was z pierwszą propozycją🐰🥚przepis na jajka faszerowane pietruszkową pastą z awokado!

 

Faszerowane jajka pietruszkową pastą z awokado

 

Składniki:

Jaja - 2 sztuki (100 g)

Awokado - 1/2 sztuki (100 g)

Sałata/rukola - garść (25 g)

Pietruszka, liście - łyżka (6 g)

 

Przygotowanie:

Jaja ugotować. Przekroić na połówki, żółtko ugnieść na pastę lub zblendować z awokado i pietruszką. Doprawić do smaku. Faszerować jajka, a następnie ułożyć na liściach sałaty.💚😊👌

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ