mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
29 Czerw

🍓Ciasto budyniowe z truskawkami 😃🍓

Weekendowa propozycja na słodko☺️😃😋z truskawkami❗️😃🍓
 
Składniki:
🍓👌700ml mleka
🍓👍80g (2 opakowania) budyniu waniliowego
🍓👉100g erytrolu
🍓🫱40g (2 sztuki) żółtka jaja
🍓☝️12g (1.5 łyżki) żelatyny
🍓🖐300g truskawek
🍓🤏80g biszkoptów bez cukru
Biszkopty rozłożyć w silikonowej tortownicy. W garnku zagrzać 500ml mleka razem z erytrolem, w międzyczasie roztrzepać pozostałe mleko z proszkiem budyniowym i żółtkami. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia masy na wolnym ogniu. Żelatynę rozpuścić w około 50-70 ml ciepłej wody, dodawać po trochu masy budyniowej, mieszając. Następnie masę z żelatyną wlać do masy budyniowej i wymieszać. Przelać masę na biszkopty. Truskawki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Wyłożyć na wierzch ciasta, odczekać, aż masa wystygnie i wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Smacznego❗️😃🍓😋👌👌👌

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ