Kobieta ciężarna potrzebuje w swojej diecie więcej żelaza niż kobieta niebędąca w ciąży. Związane jest to ze zwiększeniem się objętości krwi z powodu rozwijającego się dziecka.
Niezwykle cenną kompozycją będącą bombą żelaza jest pieczywo pełnoziarniste z jajecznicą i ze szpinakiem i do tego owoc cytrusowy jak np. pomarańcza.
Żółtko jaja idealne źródło żelaza, szpinak - zielone warzywo zawierające żelazo ale w znacznie mniejszej ilości niż produkty odzwierzęce i trudniej przyswajalne ale mamy dodatek pomarańczy która zawiera witaminę C ułatwiającą wchłanianie żelaza.
Idealna kompozycja - polecam :)
Kontakt:
- 507 108 409
mgr inż. Olga Kapinos
OPINIA PACJENTA: Od dłuższego czasu walczyłam ze zbędnymi kilogramami. Stosowałam różne diety, ale efektu nie było. Do tego dołączyły jeszcze problemy zdrowotne. Znajoma poleciła mi Panią Olgę – osobę z profesjonalnym, indywidualnym podejściem, a przy tym bardzo miłą i sympatyczną. Jadłospis jest dostosowany do indywidualnych ...
28.11.2019
Twój komentarz