mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
16 Czerw

Tęczowy deser o smakach lata

Deser w formie galaretki z owocami... zajrzyj po przepis ...

Składniki:

- galaretka żółta (cytrynowa)

- galaretka zielona (kiwi)

- truskawki

- borówki

- poziomki

Wykonanie:

Galaretki rozpuścić w osobnych naczyniach, pozostawić do wystygnięcia. Truskawki umyć i obrać z szypułek, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do pucharków. Pokrojone truskawki zalać wystudzoną zieloną galaretką, pozostawić w lodówce do stężenia. Następnie dolać galaretkę żółtą i pozostawić do stężenia. Zastygnięte galaretki z truskawkami posypać umytymi borówkami i poziomkami.

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ