mgr inż. Olga Kapinos
Gabinet Premium
29 Marz

Kulki kokosowe

Idealne do kawy :)

Składniki:

- wiórki kokosowe 100g + 2 łyżki dodatkowo
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego bez cukru), można użyć zwykłego mleka
- 1,5 łyżki ksylitolu (można użyć zwykłego cukru wtedy 1 łyżka)


Wykonanie:
Wiórki wymieszać z mąką. Mleko zagotować z ksylitolem. Do zagotowanego mleka dodać wiórki z mąką, mieszać żeby się nie przypaliło. Przestudzić do temperatury w której będzie można już lepić kulki. Każdą kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego :)

Kulek wyszło tyle ile na zdjęciu :)

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ